Ta vare på ditt Lom Møbel

Om furumøbler

Alle våre produkter er produsert i heltre furu og noen utførelser også i bjørk . Dette er et miljøvennlige materialer som reproduserer seg hurtigere enn andre materialer. Ved bruk av naturlige materialer, vil hvert produkt bli unikt.

Furu er et materiale som vil bevege seg i forhold til luftfuktigheten i rommet der møbelet befinner seg. Når luftfuktigheten øker vil treverket svelle, og krympe når luftfuktigheten synker. Om vinteren vil luften være tørrere enn om sommeren, og den økende bruken av varmepumper fører til en kontinuerlig nedtørking av treverk. Vi anbefaler derfor at møblene ikke står for nærme varmekilder. Sprekker i treverk kan oppstå uten at dette er feil.

Furu er et levende materiale og lamellene i treverket er ulike i graden de tar til seg overflatebehandling. Derfor er det naturlig at det kan oppstå fargenyanser på møbelet.

Vedlikehold

Bordplater: Unngå å sette varme gjenstander direkte på bordplatene.

Rengjøring: Vask treverket med syntetisk såpe. 

Etterbehandling: Påfør møbelolje med en myk klut når treet virker tørt. La den trekke i 15 minutter før man tørker av overflødig olje. Grå olje kan kjøpes og påføres hvis gråfargen begynner og lysne/tørke.

Trekkene på salongene våre kan taes av og renses. Ved vask anbefales at de vaskes på skånsom vask opp til 30 ºC. Trekkene bør settes på igjen før de er helt tørre, slik at de former seg etter putene.

Overflatebehandlinger

Hvit 14 : Hel malt overflate uten sliping. 

Kvister kan bli lettere synlig på lyse farger, og kan sprekke uten at dette er feil. På hvitmalte møbler kan det over tid forekomme kvistgjennomslag uten at dette er unaturlig.

Vi bruker noe bjørk  til produkter levert i lyse fargetoner.

Gårdsgrå 81 overflate : Er en vannbasert beis og lakk, treverket trekker til seg beis forskjellig ettersom tettheten i treverket. Dette er med på synligjøre trestrukturen.

Antikk sort 22 : Her er det sort malt treverk.

Syrebeiset : Her er produktet beiset i en gyllen tone.

Natur: Er treverk helt 100 % naturlig uten noen form for behandling.

Sofaer

Våre sofaer har 100% furu-treverk, og har gjennomgående skruer slik man enkelt kan stramme til ved behov.

Våre 6-seters sofaer (3 seter-hjørne-2 seter) kan speilvendes. Du bestemmer dette ved montering.

Bunner i sofa har stål Nozag-fjærer noe som gjør at de er meget holdbare. I pute-innlegg er det 36 kilo kaldskum i seter og 27 kilo i rygger. Trekk har glidelås og er avtagbare.

Hvilestoler er med formstøpt kaldskum og har regulerbar nakke-støtte.